dijous, d’octubre 05, 2006

Viatge a Logronyo

Fa un parell de caps de setmana que era festa de la Mercè a Barcelona i Santa Tecla a Tarragona, també eren festes a Logronyo, Festes de San Mateo. Ja mesos que los amics d'Amposta vam decidir fer una viatget de cap de setmana llarg a algun lloc on hi haguès festes locals. Les possibilitats eren quatre: Festes de Pamplona (San Fermín) cap al 7 de juliol, Donostia (semana grande), cap al 15 d'agost, Bilbao ("Aste Nagusi" o semana grande), l'últim cap de setmana 26-27 d'agost o Logroño (San Mateo) el 23-24 de setembre. Al final va guanyar Logroño. Cal dir que ja vam estar a les de Bilbao fa uns anys i era hora de canviar.

Vam estar allotjats a un hotel prop de la Catedral, és a dir, al meollo. Una de les coses que més em va agradar va ser el menjar. Aquí, igual que a Euskadi, hi ha molta tradició de menjar pinxos. La gent, abans de dinar o sopar els trobes voltant tota la part antiga de la ciutat anant de bar en bar a beure els seus vinets, canyes o sidres, mentre saboregen els diferents tipus de pinxos. Un dels que més em va agradar va ser els de xampinyons a la "calle Laurel". Es veu que és conegut per tothom que ha anat per Logronyo. També estaven boníssims els de pernil salat i formatge calent. I un dels que vam visitar molt va ser un que feien tapetes de marisc. No se quantes rondes de canyuts a la planxa vam fer.

Però a banda dels pinxos també hi ha menjar conssistent en els restaurants-assadors. Les truites de bacallà, espàrrecs, etc, i sobretot el xuletons. No se quants en vaig menjar estes festes. El que si se que encara estic intentant baixar els 2 quilets que vaig pujari. Ah, un consell. Si heu d'anar reserveu prèviament taula o sinò no menjareu.

 
Lleugerblog © 2008