divendres, de maig 18, 2007

Avui Nits a l'Atic: "Els teus documents personals i aplicacions, disponibles allà on vagis"

Aquesta nit es fa una nova xerrada de Nits a l'Àtic. Sembla se que aquesta xerrada ja es va intentar fer però problemes tècnics ho van impedir.

Títol: Els teus documents personals i aplicacions, disponibles allà on vagis"

Autor: David Comuñas

Dia de realització: Divendres, 18 de maig de 2007 a les 21.30

Contingut de la xerrada:

La millora de la qualitat de servei en les infraestructures de comunicació de banda ampla juntament amb la seva universalització fa que l'usuari d'aplicacions informàtiques disposi de nous entorns de treball que li faciliten la mobilitat. Cada cop ens trobem amb més freqüència en situacions en les que ni la ubicació ni l'entorn de treball de l'usuari són fixes. Aquest fet genera la necessitat de disposar d'un entorn de treball adaptat a les nostres necessitats i que sigui accessible a través de la xarxa des de qualsevol lloc. Com a resposta a aquestes necessitats sorgeixen els sistemes operatius i aplicacions basades en web (EyeOS, YouOS, ThinkFree, Yahoo widgets, Google applications, etc.). Paral·lelament cada cop es van estenen més les tecnologies orientades al desenvolupament d'aplicacions portables que ens permeten portar tot el nostre entorn de treball en dispositius tipus llapis USB o PDA (Portable Application Suite, etc).

En aquesta xerrada es farà un repàs a les tendències i productes que ens poden ajudar a millorar la nostra mobilitat.



Malauradament tampoc podré assistir perquè estaré el cap de setmana a Barcelona. I és que dilluns marxo una setmana de vacances pel Meditarrani!!! Una llàstima perquè la xerrada és molt interessant.

 
Lleugerblog © 2008