dimarts, de setembre 09, 2008

Taller de Picasa web/Picasa

El proper dissabte 20 de setembre de 2008 faré un microtaller de Picasa dins de la cinquena edició de les àtic2ª (V Jornades sobre Tecnologies de la Informació i la Comunicació), dedicades enguany, a les xarxes socials i a la comunicació i que tenen per títol Viu la vida digital.

Aquestes jornades se celebraran els dies 19, 20 i 21 de setembre a les Terres de l’Ebre, concretament a Amposta. I precisament el 20 de setembre pel matí es realitzaran una sèrie de microtallers entre el qual hi ha el que faig jo.


L'horari del taller de Picasa serà de 11h30 a 12h, just després de l'esmorzar (quan la gent s'haurà despejat amb el cafè) . En aquesta mitja hora intentaré explicar el Picasa Web Album i si dona temps l'aplicació d'escriptori Picasa.


Però que és i perquè serveix exactament Picasa ?

Picasa és un servei de Google que et permet posar a la xarxa les nostres fotos i compartir-les amb els nostres amics mitjançant un web.

És un servei de funciona amb un compte de Google i amb el que podem emmagatzemar i compartir fins a 1GB de fotos de forma totalment gratuïta sense cap tipus de publicitat (també podem augmentar la capacitat pagant una quota anual).

Entre les característiques principals destacaria:

  • crear àlbums per organitzar les nostres fotos.
  • aquests àlbums poden ser públics o privats.
  • enviar l'enllaç d'un àlbum per correu des de la mateixa aplicació
  • permet etiquetar les nostres fotos mitjançant tags per agilitzar les cerques.
  • permet la geolocalització, és a dir, podem situar en el mapa la foto perquè la gent sàpiga on es va fer aquella foto.
  • tenim accès a fotos de tot el món.
  • inclou un joc on et van mostrar diferents fotos i tu les has de localitzar en el mapa.
Crec que és una eina molt interessant per compartir les vostres fotos. I sobretot intentaré que sigui lo més intuitiu possible.

-

 
Lleugerblog © 2008