dilluns, de març 10, 2008

Reflexionant sobre les eleccions

Vist el que ha passat a estes eleccions crec que s'ha reflexat el que ha passat a la campanya. L'excessiva bipolarització que ha hagut ha fet que per exemple un partit com IU hagi fet uns resultats tan dolents. Sembla que només era la lliuta Zapatero - Rajoy, José Luís contra Mariano. Tanta expectació amb els debats ha fet que tan PP i PSOE focalitzesen la campanya de tots el mitjans. D'altra banda és normal. Són els partit que governen a les Espanyes. Me va cridar l'atenció ahir per exemple Victor Manuel i Anna Belen tradicionalment d'IU ara acompanyaven al PSOE.

I al nostre pais s'ha notat crec el temor a una possible victòria del PP i per això molta gent assustada no volien de cap manera que així fos. Ahir per exemple en una tertúlia vaig comentar que no trobaria malament que hi hagués un empat entra PP i PSOE i que llavors els partits catalans tingussen la clau de la governabilitat. Me van crificar. Comentaven que CIU podria aliar-se en PP i això podria ser nefast pel pais.

D'altra banda hi ha la davallada d'ERC de 8 a 3. En les anteriors va passa d'1 a 8 cosa no massa normal. I ara pot ser s'ha estabilitzat o fins i tot ha caigut per sota del que s'esperava. I crec que la seua pèrdua ha anat a parar al PSOE-PSC i també a CiU. Si a CiU també perquè s'ha de recordar que aquí no votem només dreta-esquerra sinò també català-espanyol (o nacionalista - no nacionalista, per ser més políticament correcte).

I finalment tenim el cas d'IC. Clarament el seu vot ha anat a PSOE-PSC.

En definitiva un panorama polític que des del meu punt de vista és pitjor per al país. Però que el temps ja en ho dirà. El que està clar és que sinò fos per Catalunya el PSOE hagués perdut les eleccions. Sort en tenen de natros.

Blogged with Flock

 
Lleugerblog © 2008